Kontokortet visar ett konto: roll, status, när personen senast loggade in, vilka sätt att logga in kontot har och vilka rättigheter det har. Där hanterar du också kontot när någon slutar, glömmer sitt lösenord eller tappar telefonen.
Vem kan göra det
Den som har rättigheten Se konton och roller kan se kortet. Knapparna under Hantera kontot visas för den som har Skapa och ändra konton, och aldrig på ditt eget kort.
Innan du börjar
Öppna Konton och klicka på personens namn.
Så gör du
Vilka knappar som finns beror på kontots status.
- Har personen glömt lösenordet eller bytt telefon: tryck på Återställ inloggning. Personen loggas ut, lösenordet och appen tas bort, och du får en ny länk att ge personen.
- Har personen tappat en telefon som fortfarande kan vara inloggad: tryck på Avsluta sessioner. Personen loggas ut på alla enheter och kan logga in igen som vanligt.
- Slutar personen: tryck på Stäng av kontot. Personen loggas ut direkt och kan inte logga in. Kontot och dess historik finns kvar.
- Kommer personen tillbaka: tryck på Öppna kontot igen på det avstängda kontot. Personen loggar in med samma lösenord och app som förut.
- Har en inbjudan inte använts och länken kommit bort: tryck på Ny inbjudan. Den gamla länken slutar gälla.
Viktigt: Står det Inloggning från superadmin på kortet har superadmin gett ut en ny inloggning till kontot. Den som öppnar länken blir kontot. Känner du inte igen det, stäng av kontot.
Vanliga frågor
Det står att det här är det enda kontot som kan dela ut rättigheter
Systemet låter inte det sista aktiva kontot som kan dela ut rättigheter stängas av. Ge någon annan den rättigheten först.
Jag kan inte hantera ett superadminkonto
Ett superadminkonto kan bara hanteras av en superadmin.